Over Hartwerk

Mona Milani

Er komt een gigantische bak energie vrij als de aandacht niet meer gaat naar dat waar iemand bang voor is. Het is alsof er een sluier verdwijnt, waardoor de ander weer kan schitteren. Als ik dat zie gebeuren, dan ben ik immens gelukkig.

Mijn werk als coach begon met mijn eigen reis.
Mijn figuurlijke reis: de zoektocht naar wat het is dat mij weghield van mijn eigen schittering. Ik voelde ergens wel: er zit meer in me, maar ik kan er zelf niet bij. En ook mijn letterlijke reis: de vlucht uit Iran en het leven met het gevoel er niet helemaal bij te horen, ontworteld te zijn.

In mijn opleidingen besefte ik dat ik niet alles alleen kan oplossen.
Dat ik soms even hulp kan vragen om weer verder te komen. Ik leerde dat het aan mij is om wortel te schieten, waar ik ook ter wereld word neergezet. Door een man te treffen die al kinderen had, leerde ik me te verhouden tot het gevoel ergens bij te horen, maar ook weer niet.

Ieder mens heeft in dit leven een pad af te leggen.
Jouw pad geeft je precies dat wat je nodig hebt om weer verder omhoog te wieken. Ik geloof erin dat ieder van ons kan putten uit een grote bron van oneindig veel kwaliteiten. De kunst is om deze kwaliteiten te vinden en te polijsten, om zo te kunnen schitteren en stralen. Ik zie jouw potentie en help je te ontdekken wat je nodig hebt om jouw kracht weer tot schittering te brengen.

Veiligheid en betrouwbaarheid zijn voor mij essentieel in het werken.
Ik zet mijn hart en mijn vakkundigheid in en nodig jou uit om de weg naar binnen te maken, zoals in het labyrint. Zodat jij weer de verbinding voelt met wie je werkelijk bent. Het gaat om bewustwording, want alles is er al.

Ik ben 16 jaar getrouwd met Casper. Samen hebben wij een dochter en een zoon en ik mag mij ‘bonusmoeder’ noemen van zijn twee, inmiddels volwassen, zoons.

Mona Milani

 

Opleidingen: bij Phoenix Opleidingen volgde ik de driejarige opleiding Professionele Communicatie (op basis van o.a. Systemisch werk, NLP, Transactionele Analyse) en de vervolgopleidingen Systemisch werk en Relatietherapie. Bij Atma volgde ik de tweejarige opleiding Life Coaching (op basis van o.a. Systemisch Werk, Voice Dialogue, Lichaamswerk, Innerlijk Kind Werk). Ook heb ik het eerste jaar van de driejarige opleiding Lichaamsgerichte Traumatherapie (Somatic Experience) bij BodyMind Opleidingen gevolgd.

 

Responsive image

Voor relatietherapie werkt Mona samen met Casper Lagas:

Responsive image

Casper Lagas

Casper: Er is moed voor nodig om in een relatie te onderzoeken wat er nou werkelijk speelt. Om samen te ontdekken wat er te doen is om weer in verbinding te komen. In de begeleiding zijn er telkens weer de momenten van herkenning: “Ja, zo doe ik het”. Er is het verdriet van het eindelijk voelen. En de bevrijding dat het gezien mag worden en weer ruimte geeft. Precies daar en dan begint iets nieuws. En ik mag daar getuige van zijn en er mijn rol in spelen. Dat maakt mijn begeleidingswerk waardevol. 

Ik heb mijn eigen weg afgelegd en ken daarin de moed, maar ook de lafheid, de opluchting en de last. En kwam onderweg uiteraard mijn deel van het leven tegen: schuld en onschuld, risico nemen en vermijden, samen en apart.

In het werk breng ik mijn vermogen in om te werken met dat wat zich op dat moment aandient. Ook hou ik van metaforen en in de ruimte werken maar tegelijk ook helder te krijgen ‘wat bedoel je nu precies’ en welke patronen komen naar voren. Rede en gevoel, alfa en beta.

Ik ben getrouwd met Mona en samen hebben we een dochter en een zoon. Ik heb 2 zoons uit een eerder huwelijk en was mede-opvoeder van hun twee oudere halfzussen. De dynamiek van het samengestelde gezin heb ik dus vanuit verschillende perspectieven doorleefd. 

Casper Lagas

 

Opleidingen: bij de Coaching Academy volgde ik het 1e jaar Meesterschap in het Coachen. Bij het IEP volgde ik de opleidingen tot Practitioner en Master Practitioner NLP. Bij het Netwerk voor Duitse en Hollandse Systeemopstellers (Nedhs) volgde ik de 2 jarige opleiding Familieopstellingen. Bij Phoenix Opleidingen volgde ik de opleiding De Maskermaker – over karakterstructuren – en de Opleiding Relatietherapie. Hiernaast volgde ik diverse opleidingen gericht op het begeleiden van veranderingen binnen teams en organisaties.