Relatietherapie

We willen allemaal een fijne relatie
Je wilt elkaar kunnen vertrouwen. De ruimte hebben om samen en ieder apart te kunnen groeien. In veiligheid en openheid je verbonden voelen met de ander.

Toch maken we het onszelf en elkaar soms moeilijk
In de drukte van alledag raak je elkaar steeds kwijt. Kleine irritaties ontaarden in conflicten. Alles loopt wel op rolletjes, maar je bent niet gelukkig. Je hebt soms het gevoel met lege handen te staan en weet niet wat je daarmee aan moet.

Ieder gaat anders om met problemen in de relatie
Jij wilt misschien graag werken aan de relatie, maar voor de ander hoeft het niet zo. Misschien doe je de dingen al jaren op dezelfde manier, maar weet je diep van binnen wel dat dit niet is wat je wilt. Je vindt misschien dat het vooral aan de ander ligt. Of je negeert de issues het liefst en hoopt dat de tropenjaren snel voorbij zijn.

Licht laten schijnen op wat er echt aan de hand is, is best spannend
Een vergrootglas leggen op jullie problemen kan de angst oproepen dat het het begin van het einde is. Therapie kan je een gevoel van falen geven. Misschien kijk je er tegenop dat je partner of de therapeut je zullen vertellen wat je niet goed doet. Of je wilt niet dat alles bij een vreemde naar buiten komt.

Relatietherapie gaat niet over goed of fout
De relatietherapie geef ik samen met mijn man en vakgenoot Casper. Als begeleiders, zijn wij geen scheidsrechters. Relatietherapie gaat niet over goed of fout, maar over het leren kennen van jezelf en de ander. Over de moed hebben om je eigen aandeel te nemen. En dat geldt net zo goed voor ons. We merken dat het voor onze cliënten heel prettig is om te ervaren dat ook wij onze dynamiek hebben.

 

 

Herkennen jullie dit?

 • Hoe blijven we in verbinding, ook in de drukte van alledag?
 • Hoe komen we weer bij elkaar na verlies?
 • Hoe gaan we om met de dynamiek in ons samengestelde gezin?
 • Hoe kunnen we als exen toch nog goed met elkaar omgaan?
 • Hoe verdiepen we onze relatie?
 • Hoe vinden we elkaar weer nu de kinderen het huis uit zijn?

Wat levert relatietherapie jullie op?

 • De momenten dat je elkaar kwijtraakt worden korter en minder heftig. Je komt weer sneller in verbinding met elkaar.
 • Je begrijpt wat op de achtergrond meespeelt tijdens jullie interactie.
 • Je wordt je bewust van je eigen patronen en zult zien waarom je juist de ander hebt uitgekozen op je pad.
 • Je herkent wat er gebeurt tussen jullie en begrijpt wat jullie te doen hebben om weer 'terug te keren'.
 • Er ontstaat meer lichtheid en plezier in jullie relatie (en gezin).

Leer de patronen herkennen waarmee jullie uit verbinding gaan

Neem gerust contact met mij op voor relatietherapie in Leiden. Jullie zijn van harte welkom.

Wat zeggen anderen over Hartwerk?

Samen met mijn vriendin heb ik gesprekken gehad met Mona en Casper over onze situatie met het samengestelde gezin. Het was voor mij wel een drempel om over persoonlijke dingen te praten met iemand die ik niet ken. Dat voelde ongemakkelijk. Want dat bespreek je niet zomaar met iedereen.

Wat zeggen anderen over Hartwerk?

Door de gesprekken met Mona en Casper, begrijpen mijn vriendin en ik elkaar beter. Daardoor is er meer rust ontstaan in ons gezin en dat is heel veel waard gebleken. In de gesprekken werkten we situaties uit die op dat moment speelden. Het analyseren van die situaties hielp ons om het perspectief van de ander te zien, te beleven en te doorvoelen.

Mona en Casper leggen de vinger snel op het pijnpunt. Ze leven zich situaties goed in. Dat is hun kracht. Het bleek ook goed om een man en een vrouw in de begeleiding te hebben, mannen en vrouwen zijn toch verschillend. Mona en Casper brengen allebei hun eigen ervaring mee en kennen de uitdaging van een samengesteld gezin.

Bart